Chongqing Kena Electromechanical Co., Ltd.

  • China Chongqing Kena Electromechanical Co., Ltd. Bedrijfsprofiel
  • China Chongqing Kena Electromechanical Co., Ltd. Bedrijfsprofiel
  • China Chongqing Kena Electromechanical Co., Ltd. Bedrijfsprofiel
  • China Chongqing Kena Electromechanical Co., Ltd. Bedrijfsprofiel
  • China Chongqing Kena Electromechanical Co., Ltd. Bedrijfsprofiel
  • China Chongqing Kena Electromechanical Co., Ltd. Bedrijfsprofiel
Grote Markt: Wereldwijd
Type Business: Exporteur, Handelsmaatschappij, Verkoper
Merken: Huanneng Dongli
Aantal werknemers: 5~15
Jaarlijkse omzet: 20000-200000
Opgericht Jaar: 2009
Export pct: 80% - 90%

Inleiding

Chongqing Kaina Electromechanical Co. , Is Ltd een onderneming hoofdzakelijk belast met de ontwikkeling, de productie en de verkoop van benzine en diesel generatorreeksen, de reeksen van de machtsgenerator, elektrische lassenreeksen, brandpompen, hoge druk schoonmakende machines, enz. Het is samengesteld uit Co. van de machtsmachines van zhejiangkoma, Ltd en de chongqing komaindustrie en handelsco., Ltd Zhejiang-de machinesco. van de kemamacht, Ltd. Wordt gevestigd in het district van taizhouluqiao, zhejiang provincie, die op de kust van het overzees Oost- van China is. Het bedrijf behandelt een gebied van 27.000 vierkante meters, met meer dan 500 werknemers. De industrie van Chongqingskema en handelsco., Ltd worden gevestigd in de hoogwaardige benzinemacht van het chongqing van jiangjin district, geschikt vervoer. Het bedrijf behandelt een gebied van 50.000 vierkante meters, heeft nu meer dan 500 werknemers. Het bedrijf heeft een groep het professionele technische personeel van uitstekende kwaliteit, met een volledige reeks van modern geavanceerd productiemateriaal, zette een volledige reeks van van de productietechnologie en kwaliteitscontrole systeem, de maandelijkse productie van op meer dan 30.000 reeksen diverse generators. Het bedrijf hangt het beleid van het ontwikkelen van ondernemingen door wetenschap en technologie en het versterken van kwaliteit aan. Het heeft opeenvolgend iso9001 verkregen: certificatie van het de kwaliteitssysteem van 2008 de nationale en certificatie, van GS, TUV en van Ce van 3C certificatie van de Europese Unie, en gewonnen de titels van „high-tech onderneming van wetenschap en technologie“ en „het onderzoek en de ontwikkelingscentrum van de taizhou high-tech onderneming“. Het bedrijf niet alleen geniet van een goede reputatie thuis, heeft ook een hoge die reputatie in het buitenland, hoofdzakelijk aan Zuidoost-Azië, Europa en Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en andere landen en regio's wordt verkocht. Het bedrijf hangt de kwaliteit van overleving, reputatie voor de markt, wetenschap en technologie voor ontwikkeling, beheer en efficiency, integriteit als basis, voorbij zelf, de achtervolging aan van voortreffelijkheid. Wij zijn bereid om zich bij handen met Chinese en buitenlandse ondernemingen en alle sectoren van maatschappij aan te sluiten met The Times vooruit te gaan en win-win samenwerking te bereiken, en om een moderne high-tech onderneming met het merk van wereldklasse, prima kwaliteit en de prima dienst de ernaar te streven te bouwen. Vertrouwend op het geavanceerde beheersconcept, het wetenschappelijke beheer, de uitstekende talenten, de geavanceerde technologie, de producten van uitstekende kwaliteit en de diensten van uitstekende kwaliteit, ontwikkelen wij onsons constant uit en breiden. Wij heten warm vrienden van binnenlandse en buitenlandse zakenkringen welkom komen samenwerking bespreken, naar gemeenschappelijke ontwikkeling streven en gezamenlijk briljanter morgen creëren.

Geschiedenis

Ltd is een productie, innovatief, geïntegreerd, op dienstverlening gericht, netwerk-georiënteerd bedrijf dat productie, verkoop, verwerking en onderzoek en ontwikkeling integreert. De ontwikkeling vele jaren, het bedrijf produceert en verkoopt hoofdzakelijk benzinegenerators, de reeksen van de benzinegenerator, de digitale stille generators van de frequentieomzetting, het waterpompen van de benzinemotor, diesel generators, diesel generatorreeksen, motoren voor algemeen gebruik best-selling markt van de consument, van een zeer goede toestand onder consumenten, het bedrijf en de lokale belangrijkste ondernemingen van Chongqing geniet om strategische samenwerking op lange termijn te vestigen, zijn de kleine vastgestelde hoofd de samenwerkingsondernemingen van de benzinemotor de Comaindustrie en Handel, Loncin, Runtong, Zongshen wij ook innovatieve en aangepaste producten samen met belangrijke ondernemingen ontwikkelen. Ondertussen, hebben wij samenwerkingsverhouding op lange termijn met Chongqing Cummins, Guangxi Yuchai, Shangchai-Macht, Weichai-Macht, Stanford Motor en Lileisenma-Motor gevestigd. Het bedrijf dringt op kwaliteit voor overleving, reputatie voor de markt aan, technologie voor ontwikkeling, beheer die efficiency tot stand te brengen, voorbij zelf wordt op integriteit-gebaseerd. Wij zijn bereid om zich bij handen met Chinese en buitenlandse ondernemingen en de gemeenschap aan te sluiten, die met The Times, samenwerking en win-win, moderne high-tech ondernemingen vooruitgaan. Zich baseert op het geavanceerde beheersconcept, het wetenschappelijke beheer, de professionele talenten, de uitstekende technologie, de producten van uitstekende kwaliteit, de kwaliteitsdienst, en de ononderbroken ontwikkeling en de groei, heten wij warm vrienden in binnen- en buitenland welkom van het bedrijfsleven om samenwerking te bespreken, naar gemeenschappelijke ontwikkeling te streven en briljanter morgen te creëren.

Dienst


Onze Visie
Belangrijk merk van lage koolstofmacht en intelligente producten
Dubbele koolstofverantwoordelijkheid, het belangrijke groene leven. Om het concept lage koolstof en milieubescherming te bevestigen, een full-scene industriële ecologie van slimme productie, slimme verrichting en de slimme dienst reist bouwen, mensen van low-carbon macht en slimme producten voor hun huis voorzien, en die een merk worden door globale consumenten wordt en van wordt vertrouwd gehouden op.
Onze Opdracht
Nadruk bij technologie en de innovatie om het beter leven te drijven
Creeer waarde met technologie, leid de toekomst met innovatie, en maak het het huisleven van mensen en reis geschikter, comfortabel en plezierige ervaring.
Houdend in mening onze originele opdracht, zullen wij blijven ernaar streven om het mooi leven met technologie en innovatie te drijven, het welzijn van mensen te verbeteren, en onophoudelijk de aspiraties van mensen te ontmoeten voor het beter leven.
Onze Waarden
Een sterk land met de sterke industrie, klant eerst en gemeenschappelijke welvaart
Als de industrie sterk is, is het land sterk; als de industrie rijk is, is de natie rijk; als u rijk bent, denk aan de bron, denken aan de vooruitgang; geef terug aan de maatschappij en dien het land met de industrie. Klant eerst, op strijd-gebaseerd die, wordt bijdrage-georiënteerd, ondernemingen, werknemers en partners aan mede-welvaart, het win-win delen, gemeenschappelijke welvaart te bereiken

 

Ons Team

(1) weg de met meerdere kanalen van de carrièreontwikkeling

Volgens de bedrijfskenmerken en de toekomstige ontwikkelingsbehoeften, vestigt het bedrijf wegen de met meerdere kanalen van de carrièreontwikkeling in beheerslijn, technische lijn, verkooplijn en functionele lijn. De werknemers kunnen de ontwikkelingsweg kiezen die hen door hun persoonlijke carrière planning aanpast te combineren en de ontwikkeling zal. Combineer persoonlijke de groei en bedrijfontwikkeling om het beste van de talenten van mensen echt te bereiken.

Het bedrijf hecht belang aan de opleiding en de selectie van intern personeel, en de interne baanconcurrentie, de selectie van het reservetalent en andere mechanismen van de talentenselectie, gevestigd om de echt geschikt talenten in de meest geschikte posities te zetten. Momenteel, meer dan 80% van het bedrijf zijn de werknemers in hooggeplaatste posities door interne opleiding en bevordering gekomen.

(2) programma's de op verscheidene niveaus van de capaciteitsverhoging

Eerstejaarsstudenten trainingsprogramma. De opleiding is verdeeld in vier stadia: theoretische stage, demontagestage, rotatiestage en baanleertijd, om studenten snel te helpen in het werkplaatsleven integreren, de basishulpmiddelen en de methodes te beheersen, en de kwaliteit en de capaciteit te ontwikkelen voor de baan bekwaam te zijn.
(3) het multidimensionele beleid van de talentenaansporing

Het beleid van de gelijkheidsaansporing. Voor het kernpersoneel en midden en hoogste leidingkader, aangezien het bedrijf vermeld was, hebben wij verscheidene periodes van gelijkheidsaansporingen uitgevoerd om werknemers aan te moedigen om met het bedrijf te groeien en de vruchten van ontwikkeling samen te delen.

Efficiencyoutput die mechanisme delen. Voor het kern technische en bestuurspersoneel, KPI-is het prestatiebeheer het hoofdformulier om „positieve aansporing“ uit te voeren. Moedig waardeverwezenlijking aan, moedig de nieuwe waarde en de output aan om inkomen te verkrijgen, het veiligheidsinkomen van werknemers in het proces te verzekeren, de prestaties het drijven ruimte uit te rekken, werknemers en de doelstellingen van het bedrijf in dezelfde richting te bevorderen, werknemers aan te moedigen om prestaties te verbeteren en inkomen te verhogen.

Het mechanisme van de jaarsalarisaanpassing. Naast het bepalen van concurrerende salarisniveaus in de industrie die, zal het bedrijf ook jaarsalarisaanpassingsbeleid plaatsen op de de werkende efficiency van het bedrijf, niveaus van het de industriesalaris en de sociale prijsindexcijfers, enz. wordt gebaseerd, de ononderbroken groei van het inkomen van werknemers te verzekeren.

Laat een bericht achter